В най-натовареното от годината време за пътуване, а именно преди коледните празници, Петър се уговаря с Ивайло да пътуват заедно от София до Бургас. Без проблеми двамата споделят пътуване, като то им коства по-малко средства и е по-комфортно.

За Петър удобното пътуване струва само 15 лева. След пътуването те споделят, че са доволни: "Хиляди благодарности на Ивайло за пътуването от София до Бургас" и е "Много добре!"

Сайтът, чрез който те се уговарят и намират споделеното пътуване е Превозвалник – www.prevozvalnik.bg. Там всеки желаещ може да намери най-удобното за него пътуване в желаното от него време.

Сайтът се радва на огромен интерес най-вече от страна на студентите и хората, на които им се налага да пътуват най-често с бизнес цел.

Това ново явление в пътуването смекчи силният трафик по празниците. Споделеното пътуване е решение на проблема с трафика, понеже няколко човека пътуват в един автомобил, а не избират да пътуват отделно с няколко превозни средства. Те се возят в кола на цена по-ниска от цените на билетите за влак или автобус.

Освен удобството, по-малкото коли на пътя водят и до намаляване на катастрофите.

Шофьорът и пасажерите уговарят помежду си всяко условие за пътуването, дори каква музика ще се слуша. Някои шофьори допускат в превозните си средства и домашни любимци – условие, което в чести случаи е забранено от превозвачите и транспортните фирми.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase