нимка: guysebastian/instagram
fallback

Съвсем наскоро на много места в социалните медии се появиха снимки от един конкретен природен фемомен.

Нарекоха го "Облачното цунами", заради своята специфична форма. То бе наблюдавано около крайбрежието на Нов Южен Уелс в Австралия.

Зловещият облак в небето бе дълъг няколко километра и изненада живеещите и гостите на Сидни.

Всъщност този природен феномен си има своето научно име, а именно – облак Аркус. Неговата форма е хоризонтална, а разположението му ниско.

Обикновено облаците Аркус носят със себе си гръмотевична буря, както в конкретния случай.

Специалистите по метеорология в Австралия са били предупредили жителите на Сидни за възможността от градушка, проливен дъжд и силни ветрове.

Явно обаче не всички хора са се уплашили от облачното цумани, а дори напротив – вдъхновили са се да го заснемат с мобилните си телефони.

Част от техните снимки може да намерите в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

ахахаха нямам къща, а имам къщИ на 2 континента. Не живея под наем а наематели имах в едини от имотите ми в европа. Говоря английски достатъчно за да имам сертификати от Кембидж. Говоря си добре и си живея добре с 6 цифрените доходи в къща с басейн до центъра на сидни, можеш да ги видиш в тубата пиши пирамиди фараони днес бг има и дипломите ми, острови и хеликоптери, паркирам неправилно на инвалидни места, инвеститор съм регистриран съм в ASIC. Заповядай на премиер стрийт на 4км от операта хаха

8

Рв

преди 8 години

Имаш ама нямаш... И къща нямаш даже. И английски сричаш и живееш под наем. Жена си виждал писледно в България. Мръсотия и мизерия има и при теб. Не казвам че България е по- напреднала от Австралия- напротив, много, много имаме да гоним. Ама да ми кажеш че ти, имигранта, който им говориш като ц .и.г. Н .и.н на английски си мноо добре- аре съвземи се малко че ще те изпитам на езика. беден имигрант си ти, нямаш ни род, ни родина. И ти не зНаеш какъв си.

7

до 8 от Пловдив

преди 8 години

Е как може такива жестоки думи бе майна. Густо ли ти е да се гавриш с очевидно болен човек?

fallback