Снимка; theflemingvilla.com
fallback

Посетете вилата, в която писателят Иън Флеминг се вдъхновява да напише поредицата си от романи за шпионина Джеймс Бонд. В момента по кината можете да гледате 24-тия филм от поредицата за агента с кодово име 007. Лентата е участието на Даниел Крейг и е снимана в заснежените австрийски Алпи.

Сериозните фенове на Бонд обаче знаят, че слънчева Ямайка е островът, където самият Бонд е създаден от неговия автор. Първата си творба "Казино Роял" Флеминг публикува през 1952 година – шест години, след като заживява почти за постоянно на карибския остров.

Убежището на писателя се намира близо до малкото селце Оракабеса, където има хотелски комплекс "Златното око".

Част от този комплекс е въпросната вила, където журналистът и офицер от британското разузнаване написва своите 14 романа за агент 007 и където живее почти до края на живота си (умира през 1964 година).

Тази вила е с пет спални и в нея все още се пази бюрото, на което са написани романите. Имотът на Флеминг си има частен плаж, собствен басейн, собствен персонал от иконом, икономка и готвач, и тропическа градина.

Тя се намира на 20 минути източно от град Очо Риос и на 8 минути път с кола от международното летище, което се казва ... Иън Флеминг.

Именно на частния плаж там е заснет шпионският трилър "Dr. No" от 1962 година с участието на Шон Конъри и Урсула Андерс, който е може би един от най-известните филми за Бонд на всички времена.

Вижте снимките на тази красива вила в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

майтапчия

преди 8 години

Браво! Ямайка е карибски остров - намиращ се в Карибско море и граничи с Мексико и Бряг на слоновата кост.

fallback