Снимка: expertvagabond.com
fallback

Най-модерното и необикновено хипи и джипси убежище в Европа се намира в испанските планински пещери, над хълмовете на живописна Гранада.

Жилищата в катуна, който е подслонил не само много цигани, но и различни номади, напомня донякъде на Графството от "Властелинът на пръстените" на Толкин.

Фотографът и блогър Матю Карстен е посетил въпросната общност и е направил красиви снимки от този цигански квартал, наречен Сакромонте.

В повечето от пещерите има ток и различни битови приспособления, задвижвани или от слънчеви панели или от енергийната мрежа на града.

Импровизираните жилища са обитавани от около 30-40 ​​цигански фамилии. Освен това тук подслон са намерили и много чернокожи номади, като един от жителите - Луис е от Канарските острови, друг е от Сенегал и т.н.

Повечето хора са дошли да живеят в пещерите уж временно, но в крайна сметка са останали. Изобщо "кварталът" е събрал най-различни хора със свободен дух, артисти по душа и личности, които отхвърлят материализма според хипи доктрината.

В Джипси таун има течаща вода и външни тоалетни, които се поделят между съседите.

Самият квартал датира още от времето на държавата Мавритания, която се разпада около 1500 година. Районът е прочут със своите танцови Фламенко шоута, които примамват туристи от цял свят.

Вижте снимките на в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

bros

преди 8 години

... И вероятно по някоя проклета Европейска програма ;)...

4

Анонимен

преди 8 години

питали ли сте СЕМ и Българския хелзински комитет преди да употребите думата "ц.....и"?!

3

Анонимен

преди 8 години

Само изтрещеляци в тези "катуни", "еко селища" и тем подобни. Спрете им тревата.

fallback