Снимка: australia.com

Австралия е шестата по големина страна в света. Ето защо не е изненадващо, че в пределите на нейната територия могат да се видят много неща – от разнообразни природни феномени до забележителни човешки творения.

Преди време ви разказахме за най-дългия прав път в света, намиращ се именно в Австралия. Сега пък ще ви запознаем с един от най-дългите плажове в света, също разположен в тази далечна страна и по-конкретно в австралийския щат Виктория.

Дължината на един от най-дългите непрекъснати плажове в света е 14,5 километра. Зад него има пясъчни дюни, които разделят езерата Гипсланд. Както може да се види от снимките на плажа, направени от въздуха, до голяма степен пясъкът е девствен и никъде не се срещат скали.

Под водата обширните равнини от пясък предоставят удобно убежище за разнообразен морски живот. Всъщност този район е един от най-богатите на планетата по отношение на видово разнообразие. В рамките на 10 квадратни метра се срещат около 860 вида морски обитатели.

Всяка година австралийският плаж с дължина от 14,5 километра привлича голям брой посетители. Популярни крайбрежни градчета предлагат на туристите множество дейности, свързани с водата.

Посетете галерията на Tialoto.bg и разгледайте един от най-дългите плажове в света, намиращ се в Австралия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase