Снимка: amusingplanet.com
fallback

Какво е чувството да се разхождате върху стъкло на няколкостотин метра над земята? Със сигурност страховито! В това вече се убедиха хората, осмелили се да ходят по най-дългия стъклен мост в света.

Той се намира в Китай или по-точно в Националния геоложки парк Shiniuzhai, разположен в централната провинция Хунан.

Преди време само част от моста бил „остъклен“, но отскоро дървото било изцяло подменено, превръщайки високото съоръжение в най-дългия стъклен мост в света.

Всъщност дължината му е 300 метра, а височината – 180 метра, което превръща атракцията в място, неподходящо за хора със слаби сърца.

Стъкленият мост е изграден над каньон, но въпреки своя крехък вид, той е проектиран така, че да издържа на силни ветрове, земетресения, замръзване и теглото на 800 посетителя едновременно.

Най-дългият стъклен мост в света не е единствената подобна атракция в Китай. Страната е известна със стъклените си забележителности, направени за туристите, търсещи тръпка. Наскоро стъклен асансьор бе открит на живописно място в провинция Хубей – в непосредствена близост до скала.

Правят се и планове за построяването на дори по-дълъг стъклен мост, който ще бъде разположен в Zhangjiajie, Хунан. Говори се, че той ще бъде дълъг 380 метра и висок 300 метра.

А сега влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте стъкления мост в Китай, който засега печели първенството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

most

преди 8 години

Проблемът е че е в Китай, сигурно са сложили обикновено стъкло

3

Nobody

преди 8 години

И с опрян в главата пищов не минавам от там.

2

jhgjhgj

преди 8 години

Мен ме е шубе дори да отворя галерията, без майтап!

fallback