Снимка: typepad.com
fallback

Водата е едно от чудесата на тази планета, благодарение на което ние имаме възможност да я обитаваме. Нейните величие и мощ едва ли могат да бъдат оспорени, а красотата ѝ едва ли може да бъде сравнена с нещо друго толкова въздействащо и магнетично.

Пример за това е Инконтро дас Агуас в Бразилия – вълшебната среща на две реки. Много близо до това природно чудо се среща още едно – архипелагът Анавилянас. Той се намира в река Рио Негро, приблизително на около 70 километра от бразилския град Манаус.

По време на влажния сезон широчината на реката на това място достига до 30 километра. Когато нивото на водата пък се покачи, се образуват около 400 малки продълговати островчета и речни канали между тях.

Архипелагът Анавилянас е дом на разнообразни растителни и животински видове. Срещат се много различни птици, гризачи и насекоми. Водите на Рио Негро пък се славят с изобилие от водни организми, няколко вида риби, пирани, крокодили, делфини и морски крави.

Анавилянас се простира на 90 километра по протежението на реката и се състои от 100 000 хектара острови и канали в рамките на Рио Негро и още 260 000 хектара крайречни гори. От 1997 година архипелагът има статут на защитена територия.

Посетете галерията на Tialoto.bg и разгледайте впечатляващия архипелаг Анавилянас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Уха, като минат багерите и насипят малко земя и после като построят 2-3 вилни селища със новички хотели, ще стане супер.

fallback