Снимка: jumalodge.com.br
fallback

Със своята огромна територия и разнообразна природа, Бразилия заслужено се е наредила в списъка на най-интересните държави в света.

След като наскоро ви разказахме за Змийския остров – едно изключително опасно и забранено за посещения място в Бразилия, ето че сега отново отправяме поглед към латиноамериканската страна.

На около 10 километра от бразилския град Манаус, намиращ се в северната част на държавата, може да бъде видян уникален природен феномен.

Става въпрос за Инконтро дас Агуас – срещата на две води или в случая – на две реки. Тъмната Рио Негро, която тече през града и пясъчната река Амазонка срещат водите си именно на това място.

В продължение на 6 километра реките текат заедно, но не се обединяват. Явлението се наблюдава на няколко места из Амазония, както и на други локации по света, но никъде феноменът не е толкова явен и „драматичен“.

Именно Инконтро дас Агуас („среща на водите“ от португалски език) е една от основните туристически атракции в Манаус.

Рио Негро е най-големият приток на Амазонка и най-голямата черна пълноводна река в света. Водите ѝ имат високи киселинни нива и малко утайка.

Тези на река Амазонка от друга страна са по-гъсти, заради пясъка и калта. Именно различните плътност, скорости и температура на двете реки не позволяват на водите им да се смесят веднага.

В галерията на Tialoto.bg може да разгледате интересни снимки от природния феномен Инконтро дас Агуас в Бразилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Някой

преди 8 години

Уникално е , бях в манаус 2 пъти :) Пожелавам го на всеки .

2

Анонимен

преди 8 години

Уникално!! Бих искала да имам възможността да го видя на живо.

1

Анонимен

преди 8 години

Супер е!

fallback