Летището Чанги в Сингапур; Снимка: Changi Airport Group

В продължение на години летищата бяха сиви и скучни сгради с неудобни столове и никакви възможности за развлечения.

Значителните иновации обаче превърнаха много от летищата в специални места, особен вид „мини градчета“.
Новите и модерни летища впечатляват не само с луксозния си интериор, но и с множеството възможности за хранене. Магазини на световноизвестни марки също са сред атракциите на най-добрите летища в света.

Без съмнение летището Чанги в Сингапур може да бъде обявено за номер едно измежду всички международни летища в света. В различни класации то държи първенството вече трета година (от 2013 година до днес). Ако се питате на какво дължи лидерството си, ето и отговора:

Летището Чанги е 15-тото най-натоварено в света. То има достатъчно ясни табели и отзивчив персонал, който помага на пътуващите при всякакъв вид затруднения. Летището разполага със заключващи се кутии, в които човек може да остави телефона си, докато се разхожда.

Интериорът на сингапурското летище също прави силно впечатление. Специално място с летящи пеперуди на две нива, басейн в балийски стил върху покрива и пет градини с цветя няма как да останат незабелязани и да не направят впечатление на преминаващите пътници. Кината и ресторантите пък дават шанс на чакащите да прекарат времето си пълноценно.

В галерията на Тialoto.bg може да разгледате кои са останалите най-добри летища в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase