Снимка: cntraveler.com

Следващия път, когато сте в нов или дори във вече познат град, помислете си дали да не използвате ферибот като метод за придвижване.

Тези плавателни съдове често се използват предимно с транспортна цел, но гледките от тях могат да са наистина грандиозни.

По света има живописни маршрути с фериботи, които са вдъхновявали писатели и фотографи. Освен това фериботите осигуряват евтина алтернатива на круизните кораби, както и на плаването с моторница, яхта или катамаран.

1. Фериботът в Истанбул
Фактът, че този град е разположен на два континента го прави уникален. Възползвайте се да пътувате с фериботите Шехир Хатлари, които превозват между популярните квартали в европейската част (Еминьоню, Бешикташ) и тези в азиатската част (Кадъкьой, Юскюдар). Насладете се на пътуването по залез слънце.

2. Фериботът „Стейтън Айлънд“ в Ню Йорк
Можете да разгледате Ню Йорк чрез метрото или автобуса, но по-лесно и приятно ще ви бъде да го направите на борда на някой от местните фериботи. Безплатният „Стейтън Айлънд“ тръгва от Долен Манхатън и предлага красива гледка към Статуята на свободата.

3. Фериботът от Дубровник
Не е нужно да притежавате частна яхта, за да се насладите на живописното Далматинско крайбрежие на Хърватия. Можете да пътувате на ферибот между някои от оживените пристанища, като например Дубровник и Риека. Докато плавате, ще се насладите на сапфиреното Адриатическо море, ще видите отдалеч средновековни сгради и римски руини.

4. Фериботът в Сан Франциско
Маршрутът му е от Сан Франциско до Саусалито – един от най-популярните фериботни маршрути в САЩ. През 30-минутния круиз ще се насладите на емблематичния мост "Голдън Гейт“ и на други забележителности, като бившия затвор „Алкатраз“.

Oще по тeмата четете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase