Снимка: Sandibe Okavango Safari Lodge
fallback

Ако Африка и нейната екзотика ви привличат, тогава определено един хотел в Ботсвана няма да ви остави безразлични.

Става въпрос за Sandibe Okavango Safari Lodge, който се намира в рамките на делтата на река Окаванго.
Той е проектиран така, че да прилича на истински оазис сред саваната. Архитектите Майкълс Бойд и Ник Плевман са избрали дизайн, наподобяващ пашкул, чрез който се усилва чувството на уют сред африканския пейзаж.

Хотелът не само се съчетава перфектно с околните природни забележителности, но и предлага 12 вътрешни апартамента, които са уникални по рода си. За да се запази акцентът върху невероятния пейзаж и завладяващата дива природа, интериорът на лоджа разполага с минималистичен интериор.

Най-важното нещо по отношение на дизайна обаче е фактът, че той не уврежда околната среда. Външната повърхност е покрита с естествени материали, което прави бетонът ненужен в структурата. Електрическата енергия се произвежда от слънчев панел, което допълнително щади природата на Ботсвана.

Другото хубаво за гостите на Sandibe Okavango Safari Lodge е, че могат да релаксират в своите светли и просторни стаи, да слушат релаксиращите звуци на девствената природа и да наблюдават отблизо как хипопотамите се къпят в реката.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте екохотела в Ботсвана, щадящ красотата на африканската природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

и те ще се...

преди 8 години

... отзоват на Лампедуза.

fallback