Снимка: Adam Jones
fallback

Индия е страната на контрастите. Ако някога отидете там, може да бъдете потресени от бедността и гледките, които ще видите. От друга страна историята на Индия е толкова богата, че тя сама по себе си я прави изключително завладяваща.

Древна Индия полага основите на някои от съвременните науки, без които трудно можем да си представим развитието на нашето общество.

За да добиете по-добра представа за тази страна, прочетете някои интересни факти за нея:

1. Индия не е нахлувала на територията на нито една друга държава.

2. Преди 5000 години, когато по-голяма част от населението на света са били номади, индийци създават цивилизацията Харапа. Тя се е позиционирала на територията на днешна Западна Индия.

3. Името на страната „Индия“ произлиза от река Инд, около която са се намирали най-ранните селища. Древните индийци наричали река Инд „Шиндо“.

4. В Индия има много забележителности, които са в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Сред тези паметници са Пещерните храмове на Аджанта, Пещерните храмове на Елора, Тадж Махал, много красиви църкви в Гоа и други.

5. Индия е родното място на шаха.

Още факти за Индия, както и снимки на страната, можете да прочетете и видите в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до 2

преди 8 години

Като в турция

8

Даола

преди 8 години

Днес Индия има един от най-големите проценти млади хора, висок е и процентът на завършилите технологически университети / компютърни инженери/. В Силиконовата долина процентът на работещите там индийци е най-голям сред другите чужденци.

7

Учете български

преди 8 години

Ей! Пишман журналисти:"Тя се е позиционирала на територията..."разполагала, заемала, намирала се - все не ви харасева, а? От 3 години не съм видял глагола "започвам" в наш вестник - всичко "стартирате". Овци подражателски с тежки комплески.

fallback