Снимка: fortherock

Макар Пуерто Рико да е съсед на Доминиканската република, много по-малко туристи предпочитат да почиват именно в тази островна държава. Това със сигурност обаче не означава, че тя няма своите положителни страни, дори напротив.
И ако вие също както много други хора знаете повече за останалите държави в региона и не толкова много за Пуерто Рико, време е да поправите грешката си. Достатъчно е да прочетете следващите интересни факти за Пуерто Рико:

1. Христофор Колумб открива страната на 19-ти ноември 1493 година.

2. Сан Хуан е столицата и най-големият град в Пуерто Рико. Той е разположен на брега и днес представлява оживен и модерен мегаполис. Градът е политическия и икономически център на островната държава.

3. Сан Хуан е основан през 1521 година, което го прави втория най-стар град в Америка след Куско в Перу. Всички стари сгради са добре поддържани и до днес са запазили своята характерна архитектура.

4. Основната планинска верига в Пуерто Рико се нарича „La Cordillera Central“ и е най-високата точка в страната.

5. В Пуерто Рико се намира най-голямата подземна река в света, носеща името „Kamay“.

6. Пристанището на Сан Хуан е най-голямото и най-активното океанско пристанище в Карибско море. Повече от половината от външната търговия на страните от региона минава през него. Всяка година то посреща и над 1 милион туристи от круизи. По тази причина магазините на пристанището продават разнообразни продукти от целия свят.
 

Още по темата, както и снимки на страната можете да прочетете и видите в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase