Снимка: trip-blog.net
fallback

Знаете ли кои са най-мирните и спокойни страни в света?

От 2007 г. насам всяка година Институтът за икономика и мир (IEP) дава Global Peace Index, с който измерва спокойствието на живота в различните страни на базата на външни и вътрешни мерки.

Въпреки че изглежда, че светът става все по-жесток и конфликтен, според Global Peace Index има 10 изключително мирни страни в света, където хората живеят без кой знае какви тревоги.

Една от тези държави е Белгия. Според Global Peace Index тази европейска държава е едно от най-добрите и спокойни места за живеене на Земята.

Тя е разположена в сърцето на Европа, малка е като площ, а нейната столица – Брюксел, е дом на Европейския съюз и НАТО.

Белгия се гордее със средновековни градове, красиви кметства, величествени замъци и завладяваща природна красота. Убийствата и престъпленията са с много ниски проценти в тази страна.

Вижте кои са другите най-спокойни страни в света в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

от Сидни Ав$тралия

преди 9 години

ами миналата седмица имаше светоена класация за най сигурните градове и Ав$$тралия беше ЕДИНСТВЕНАТА държава на която 2 града бяха в топ 10 - Сидни и Мелбърн. Другите държави имаха по 1 градИ днес не съм се дайвал в кораловия фир. Днес скитах в джунглите на Тарамара беше уникално какви ли неща не срещнах сега ще вадя снимките от апарата, нямам търпение, катялясах

5

Анонимен

преди 9 години

Къде е Сиднито да разпрява колко е спокойно Австралия, колко богато, напреднало и т.н. И естествено колко научни разработки има той, който не може 2 думи на кръст да напише без грешка. И най-култовото - какви риби снимал с мега-гига-супер--ултра-хипер модерната си техника за подводно снимане.

4

Gluposti

преди 9 години

N1 Belarus

fallback