Снимка: Richard Rhee
fallback

Африка е място, което трябва да се види на всяка цена. Магнетизмът и екзотиката на Черния континент не може да се сравни с нищо друго в този свят. А една от най-подходящите дестинации в Африка е Кения. Прекрасна държава със силно развит туризъм, страхотна природа и атмосфера.

В първата част с любопитни факти за Кения вече ви разказахме някои интересни неща за тази африканска държава, а сега е време и за втората „порция“ любопитни факти. Ето ги и тях:

15. На 3-ти септември 2008 година в Кения вали сняг. Местното население било много щастливо, тъй като за пръв път виждало сняг.

16. Източноафриканска рифтова долина минава през Кения.

17. Красивите пейзажи на африканската страна вдъхновили Ърнест Хемингуей да създаде произведения като „Зелените хълмове на Африка“ и „Снеговете на Килиманджаро“. Датският писател Карен Бликсен, британката Елспет Хъксли и Джордж Адамс са толкова популярни, именно благодарение на Кения.

18. Всяка година около 250 000 зебри, 500 000 газели и 1,5 милиона антилопи гну мигрират по пътя от Серенгети до Мара. Те изминават разстояние от над 1500 километра! По време на миграцията хищници дебнат за тях – по земята лъвове и хиени, във водата крокодили и от въздуха – лешояди.

19. През 1959 година в Кения е намерен най-високият жираф в света – 6,1 метра. Обикновено нормалният ръст на жирафите е около 5,5 метра.

20. В Кения има хотел, в който може да закусите в компанията на жираф. Хотелът се нарича The Giraffe Manor. Мик Джагър е отсядал там.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

СОРОСОИД-БЛЮДОЛИЗ

преди 9 години

Русия е мястото дето не трябва да се вижда на всяка цена. Отватта на руската природа не може да се сравни с нищо! :-В първата част ви казахме за някои отвратителни факти, ето и във втората за Русия: :- Иванушка не си е прал чорапите 2 дни. Откак ми плащат Урал вече не е в Русия. В Украйна е. Отвратителните пейзажи на Раша са позволили на техните слаби писатели да напишат такова слаби романи като Война и мир. и тн все лошо да е.

2

Анонимен

преди 9 години

Карен Бликсен е датска писателКА !

1

Гуги нанай

преди 9 години

Абе с две думи, неАм думи!!! Най готиното място в галактиката:)))) А ко сте тръгнали да емигрирате, ТФА е мястото!!!

fallback