Снимка: adelto.co.uk

Ниските температури навън и сивотата на зимния период ни карат да си мислим с носталгия за отминалото лято или пък с вълнение да кроим планове за следващото. Третият най-приятен вариант би бил да приготвим куфарите, да сложим в тях някои от летните си дрехи, сандалите и слънцезащитния крем, и да отлетим за някое екзотично топло място.

Лично на нас Малдивите ни звучи много добре като предложение. Особено след като видяхме идилията, която предлага новият луксозен ризорт Amilla Fushi.

Името на хотела буквално се превежда „Моят островен дом“, а гостите му могат да се радват на вкусна и същевременно непретенциозна храна, превъзходни вина, спокойствие и отлично обслужване.

Някои от къщите в ризорта са позиционирани високо сред палмите, докато други са построени върху водата. Те имат по две или повече спални, така че са идеални за семейна почивка с деца.

Изборът за настаняване не свършва дотук. Хотелът разполага и с 12 зашеметяващи резиденции с три, четири, пет и шест спални.

Идиличният Amilla Fushi се намира в девствения биосферен резерват Baa Atoll, който е в включен в списъка на ЮНЕСКО.

До ризорта може да се стигне лесно – с редовни полети до новото летище Baa Atoll или с 30-минутно панорамно пътуване с хидроплан от Мале.

Влезте в  галерията на Тialoto.bg и разгледайте едно райско място на земята и по-точно на Малдивите – Amilla Fushi.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase