Снимка: Ibiza Sotheby’s International Realty

Най-скъпото имение, пуснато на пазара в Южна Африка, струва 25 милиона евро и се нарича Enigma Mansion.
То е завършено през 2011 година и може да се нарече истински дом трофей. Имотът е бил снимачна площадка за филмови и телевизионни продукции, а вече е готов да посрещне и новия си собственик.

Имението Енигма е построено в стила на една отминала епоха, носеща известна носталгия и в същото време много елегантност.

Според някои хора този дом може да бъде сравнен само с подобни имоти в южната част на Франция или Лонг Айлънд.
Всъщност имотът включва основната триетажна резиденция, отделна тристайна къща за гости, както и самостоятелна вила с една спалня.

Високите тавани доминират в имението, а в дизайна се забелязват ръчно изработени аржентински реплики на дръжки от времето на Луи XIV, персийски килими от коприна от Лондон, осветителни тела от Калифорния, ръчно отпечатани стенни покрития от Париж и артикули на Versace от Италия.

Главният апартамент заслужава специално внимание, тъй като включва просторен хол, дрешник, две самостоятелни бани и огромна тераса с изглед към зелената градина.

В този романтичен апартамент има също така „паник стая“, която може да бъде заключена за 30 секунди.

В сутерена се помещава 3D кино с огромна колекция от филми, фитнес зала, студио за танци, сауна и отделна зала за масажи. Директната гледка към Атлантическия океан, планината Тейбъл, Лъвската глава и планината Дванадесетте апостоли добавя допълнително очарование на Enigma Mansion. Природният парк Тейбъл Маунтин пък се намира само на около 50 метра.

И така, ако вече сте достатъчно заинтригувани, влезте в галерията Тialoto.bg и разгледайте най-скъпото имение в Южна Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase