Снимка: panoramio.com
fallback

В последните години Катар се развива с все по-бързи темпове. Азиатското емирство конкурира Дубай по луксозни сгради и проекти. Жилищният комплекс „Перла“ е доказателство за това.

Той се строи върху изкуствен остров край бреговете на Doha’s West Bay. Островът заема площ от четири квадратни километра и има 32 километра нова линия с частни вили, десетки апартаменти, стотици домове, заедно с луксозни хотели, магазини и ресторанти.

От пролетта на 2012 година над 5000 души вече са се настанили в своите нови домове. Когато окончателното строителство на комплекса завърши през 2015 година, на острова ще могат да живеят общо 41 000 души.

„Перлата“ е един от най-амбициозните проекти за развитие на Катар, а името на комплекса има огромно значение за емирството.

Катар бе един от най-големите търговци на перли в Азия, преди японците да започнат да предлагат по-евтини и достъпни перли. За късмет на катарците Япония ги изпреварва, малко преди в емирството да настъпи петролен бум.

Жилищният комплекс може да се похвали и с най-дългата луксозна брегова пешеходна пътека в света. Алеята „La Croisette“ е дълга 3,5 километра и ще бъде дом на международни марки и бутици.

В „Перла“ има и яхтено пристанище с място за 750 лодки, както и над 6000 паркоместа. В проекта ще има и малка част, която прилича на Венеция.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте най-луксозния остров в Катар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Парите не са всичко и не могат да те направят щастлив. Булки със златни букети, златни тоалетни чинии и психика на бедуини...Цивилизация и ценности не се създават за две поколения. Плащат за "разпространяването" на исляма между "неверниците" луди пари. В резултат имаме тероризъм на верска основа.

13

Анонимен

преди 9 години

До завистта убива"Завистлив" АМА те храни бе "велики" "турчино"

12

завистта убива

преди 9 години

Много завистливи са българите.Камили били,пустини били,джапанки били.Ами каквито и да са,поне 200 години са пред България.Едва ли половината им население живее под прага на бедността,и едва ли техните пенсионери се хранят с коматче хляб и кисело мляко,150 лева пенсия дали получават катарските пенсионери.Дали карат 20 годишни таралясници по разбити пътища,а за Qatar Airways чували ли сте,а бе завистлив народ.

fallback