Снимка: flickr.com
fallback

Винаги е хубаво човек да опознава нови места. Разбира се, най-добре би било това да се случва реално, но колко от нас имат времето и възможностите да пътуват често на различни локации по света?

И докато продължаваме да бъдем в България, да работим и да водим обичайния си начин на живот – винаги може да направим едно виртуално пътуване до някоя далечна страна. Просто за разнообразие и обогатяване.
В първата част интересни факти за Виетнам вече научихте някои любопитни неща за тази страна. В настоящия текст те продължават:

16. В класацията на регионите и страните с най-добрата кухня Виетнам зае трето място (от всички държави в света) през 2008 година. Виетнамската кухня е много разнообразна – има около 500 различни традиционни ястия. Тези ястия включват екзотични меса и вкусни вегетариански продукти. Но в основата на виетнамската кухня стои обикновеният бял ориз, зеленчуците, рибата, месото, подправките и сосовете.
17. Страната е била колония на Франция. Във всеки магазин лесно може да се намерят различни сирена или прясна франзела.
18. Виетнам се развива изключително бързо. По отношение на икономическия растеж, страната е на второ място след Китай.

19. Самолетната компания Vietnam Airlines е една от най-добрите в света. Стюардесите са в народни носии, а на борда се предлага традиционна храна. Напитки се сервират на всеки половин час.
20. През 2008 година ABC News намери най-тихото кътче на планетата – остров Phu Quoc във Виетнам.
 

21. Виетнамката Ngo Dinh Nhu се смята за най-елегантната и грациозна жена на 20-ти век.
22. Най-популярната форма на транспорт във Виетнам е колелото. Над 20 милиона души го използват в страната.
23. Най-често срещаната фамилия във Виетнам е „Nguyen“. Около 40% от населението носи тази фамилия, макар че не всички хора са роднини.

24. Във виетнамските училища началото и краят на часа се отбелязват с гонг.
25. САЩ признава независимостта на страната едва през 1995 година.
26. През 2009 година във Виетнам (на северозапад от Da Nang) е открита най-голямата пещера в света.
27. Прасковата е основното новогодишно дърво във Виетнам.
28. Всеки турист във Виетнам може да се чувства като истински милионер. 100 щатски долара са около 2 милиона dongs (местната валута).
29. Цялата територия на Виетнам е в една и съща часова зона.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте още малка част от Виетнам с помощта на едни невероятни и истински снимки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

до 4

преди 9 години

Минималната работна заплата във Виетнам е 147 долара или 236 лв. А тук е 340 лв в момента. И като се има предвид, че там цените са доста по-ниски от тук, съвсем не е така, както описваш.

3

шоу

преди 9 години

До Анонимен1Ха ха...за това ли седите по цял ден и пишете глупости?За дави цъкат плюсчета от партията която ви плаща?

2

Анонимен

преди 9 години

Спестили са информацията, че средната заплата във Виетнам е около 70 долара и притежанието на доти 20 годишна кола е само мечта за над 90% от виетнамците. Развитие все пак има, защото повечето виетнамци вместо с велосипед днес се предвижват с евтинини китайски мотори.

fallback