Снимка: Tri Nguyen
fallback

Виетнам е страна, разположена на полуостров Индокитай в Югоизточна Азия и като всяка далечна от нас държава, е много различна от всичко, което познаваме и намираме за нормално. Именно в това се крие нейната екзотика.

Формата на Виетнам наподобява силуета на дракон, а времето се определя от посоката на ветровете. Съседи на тази азиатска страна са Лаос, Камбоджа и Китай.

Какво още не знаете за Виетнам? Разберете сами:

1. Виетнамците вярват в легендата, че техните предци са били феи и дракони. Според тях Au Co била прекрасна фея, която живеела в планината и лекувала всички, които имали нужда.

2. Името на Виетнам означава „южната страна на виетнамците“.

3. В страната няма точна дата за празнуване на Нова година. Всяка година тази дата се променя, в зависимост от луната.

4. Във Виетнам се намира най-дългият кабинков лифт в света. Той се позиционира в предградие на град Дананг.

5. В страната има страхотен хотел-дърво – Hang Nga Guesthouse в Далат. Сградата му прилича на огромно дърво и местните хора я наричат „лудата къща“. Тя е проектирана от архитектката Данг Виет Нга – дъщерята на лидера на виетнамската страна. По този начин тя се опитала да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда.

6. Националната носия на Виетнам се нарича Aozay (Ao Dai). Тя представлява дълга рокля с цепки, облечена над панталон или пола. Носията е въведена още през 1744 година от тогавашния крал и продължава да бъде популярна и до днес. Виетнамските жени смятат, че носията е достатъчно модерна, за да я носят и сега. Една такава носия може да се купи за около 40-50 долара.

Още по темата, както и снимки от Виетнам, вижте в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

ами ей такива данни на секюр микропроцесори, дето се водят неразбиваеми от проектантска гледна точка, но аз лично не го вярвам много, освен това съм и експерт в XTEA криптировки и знам туй онуй.Възтановихме всичко, а това е защото реших да рекапитализирам и сменихме единия доставчик с по ненадежден, голяма грешка точно неговия хардуер изгърмя.Повече никога няма да рекапитализирам компанията ми за сметка на хардуер. Lesson learnedОтивам да спя 3 дена сегапоздрави от Сидни Ав$талия

5

Анонимен

преди 9 години

днеска се повредиха vital данни които са за последния месец, трябваше преди коледа да се пуснат on Live и в момента тече процедура по спасяване на скюр дигитал оригинали по 3 различни методики. Не съм спал от 2 дена но след някой час ще заспя и оставям компанията ми да се самонаправлява 3 дена без менпоздрави от сидни

4

Вес

преди 9 години

До АнонименПише се " официално" ! И Вие ни говорите за профанизация и необразованост ?!

fallback