Снимка: Martie Swart

Южна Африка е очарователна смесица от Запада и Африка, ето защо не е изненадващо, че всяка година тя привлича много туристи.

Освен това страната е известна и със своите национални паркове, невероятна природа, луксозни хотели и забележителности, които не могат да се видят на никое друго място по света.
 
В първата част на интересните факти за Южна Африка вече ви разказахме любопитни неща за тази африканска страна, ето и продължението:
 
14. В страната растат едни от най-големите дървета в света – баобабите. Те имат живот до 5000 години и достигат диаметър на ствола около 25 метра. Интересно е да се знае, че плодовете на тези дървета са годни за консумация и се наричат „маймунски хляб“.
 
15. Южна Африка е една от малкото страни, които доброволно се отказват от ядрените оръжия, които между другото до този момент страната разработва самостоятелно.
 
16. На територията на африканската държава има повече от 280 000 вятърни мелници.
 
17. Скалите около Барбертон в Мпумаланга са най-старите в света – на повече от три милиарда години!
 
18. Тугела е вторият най-висок водопад в света, като водата му се спуска от 850 метра височина.
 
19. В Южна Африка има 18 000 растителни вида, от които 80% се срещат само в тази страна. В полетата на Южна Африка на квадратен километър се срещат около 30 вида растения, което е повече от биоразнообразието на тропическите гори.
 
20. Каньонът Блайд е третият по големина в света и се намира в Южна Африка.
 
Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте снимки от Южна Африка, които със сигурност ще ви очароват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase