Снимка: Ben Kucinski
fallback
В студените есенно-зимни дни не ни остава нищо друго, освен да си помечтаем за някоя топла и екзотична дестинация. Макар че местата по света, които отговарят на това описание са много, Доминиканската република ни се струва добър избор. Тя се намира в Карибския регион, на остров Испаньола.

Западната част от острова принадлежи на Хаити, а източната – на Доминикана. На нейната територия има много прекрасни бели плажове, лазурно море, весела музика и страхотен ром – невероятна комбинация за отлична почивка!

Преди обаче да резервирате райското пътуване до Доминикана, прочетете малко повече за страната:

1. Доминиканската република е втората по големина страна в региона на Карибите.

2. Санто Доминго е столицата на Доминикана и най-старият град в колониална Америка. Той е основан от по-малкия брат на Христофор Колумб на 5 август 1496 година. През 1990 година ЮНЕСКО включва историческия център на столицата в своя списък с наследства на човечеството.

3. В Доминикана няма пенсия, но едва ли може да срещнете бедни възрастни хора. Всички деца и внуци помагат на своите стари роднини. В тази страна хората на по 70-80 години се забавляват, пушат пури и пият ром.

4. Доминиканците почти никога не пушат цигари, макар че страната е основен износител на тютюн в световен план.

5. Почти невъзможно е да видите пиян местен човек, който да лежи в безсъзнание на улицата. Ромът е национална напитка и макар че хората консумират алкохол почти постоянно, рядко някой се напива. Това е парадокс.

Останалите любопитни факти може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Snorky

преди 9 години

"3. В Доминикана няма пенсия, но едва ли може да срещнете бедни възрастни хора." - също като във ***...

13

Анонимен

преди 9 години

Заплатата минималната е около 120$. Бил съм там и съм обикалял доста, опасно е без някой местен да ходиш извън комплексите

12

Анонимен

преди 9 години

До баровецBarovec, syglasen sys vsichko obache machki po $10 neshto ne mi se viarva. Te v Dominikanskata minimalnata im zaplata e okolo $500.

fallback