Снимка: curbed.com
fallback

Изолиран частен остров до Венеция с крепост от 18-и век е пуснат в продажба за сумата от 7,5 милиона британски паунда.

Очевидно неговите досегашни собственици искат да уловят „ефекта Клуни“ и да направят добра сделка.
Говори се, че след впечатляващата сватба на холивудската звезда Джордж Клуни във Венеция цените на имотите в района са се покачили със 100%.

Колкото до апетитния имот – той се намира североизточно от Венеция, само на 20 минути от града (по вода). Островът е един от 118-те острова във венецианската лагуна и е част от Списъка за световно културно наследство.
Частният остров е с площ от 1,5 акра земя, има красиви градини и историческо минало (някога е бил използван от Наполеоновите войски).

Червената тухлена крепост днес е превърната във функционална вила с площ от 180 кв. м. Тя разполага с четири спални, три бани, голяма всекидневна, апартамент за охраната, панорамна гледка, вътрешен двор и съоръжение за акостиране с лодка.

Живописният остров е на близко разстояние от островите Бурано, Мацорбо и Торчело. Той е абсолютно уединен и до него може да се стигне само и единствено с лодка от Венеция. Агентите на недвижими имоти казват, че островът има красива природа с пещери, плажове и дори собствени руини.

„Имотът наистина е много специален. Предлага изискана поверителност, без да се чувствате изолирани. Той е подходящ за идиличен, спокоен живот, в близост до светлините на града“, казват брокерите.

Вижте снимки на острова в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

това не е ли чумния остров ?

4

Анонимен

преди 9 години

Хора, не го купуваите! С глобалното затопляне и увеличение на океанските води, след няколко години всички тия островчета ще бъдат под водата.

3

МилиардериН

преди 9 години

Купих го вече ,пичове Хайде марш в панелките

fallback