Снимка: Paul Shaffner
fallback

Танзания е изключително колоритна и живописна страна. Това е страна с девствена красота и несравнима дива природа. Танзания е известна и като страната с многото резервати, с белите блестящи хълмове на Килиманджаро, с екзотичните си национални паркове и необятни савани.

Тя се намира в югоизточна Африка и включва архипелага Занзибар, който обаче е полуавтономен. На изток Танзания се мие от Индийския океан, което я прави невероятна дестинация за плажни почивки, а нейни държави-съседи са: Кения, Уганда, Руанда, Бурунди, Замбия, Демократична република Конго, Мозамбик и Малави.

Ако вече сте достатъчно заинтригувани от екзотичната Танзания, време е да се запознаете по-отблизо с нея.

Следващите интересни факти ще ви помогнат да добиете по-голяма представа за живописната страна:

1. 12 национални парка, 13 природни резервата и 38 защитени територии са разположени в Танзания. Националните паркове заемат около 30% от територията на страната.

2. Националният парк Серенгети е най-големият природен резерват в Африка, обитаван от повече от един милион едри бозайници.

3. Националният парк Ruaha е дом на най-големите популации на слонове в Източна Африка.

4. Нгоронгоро е най-големият вулканичен кратер в света, който има диаметър 19 километра и дълбочина 600 метра.

5. Езерото Танганика е второто в света по дълбочина и обем. Най-дълбоката му част достига 1470 метра. Езерото принадлежи на четири страни – Танзания, Бурунди, Замбия и Конго.

6. Архипелагът Занзибар принадлежи към Танзания. Остров Занзибар е невероятно красиво и екзотично място, което има своя собствена култура. През 1946 година там се ражда Фреди Меркюри.
 

Още по темата, както и снимки с магията на колоритна Танзания, можете да прочетете и разгледате в Tialoto.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback