Рачабури, Тайланд. Снимка: raredelights.com
fallback
Едно от най-добрите места, където човек може да усети истинската местна култура и начин на живот на жителите на едно населено място, е на неговите най-претъпкани пазари. На тези места хората се държат естествено и обикновено са доста разговорливи, за да успеят да продадат стоката си.

Ако искате да разберете повече за хората в Азия, можете да се разходите из някои от най-популярните плаващи пазари на Изтока, които сами по себе си са уникални и много интересни.

Всъщност това са сергии върху лодки, които могат да бъдат видени в централната част на Тайланд, в Индия и Виетнам. Повечето такива пазари вече са се превърнали в туристическа атракция. Причината тези пазари да се появят е липсата на магазини и търговски центрове в тези малки селища. Затова пък реките и езерата са се превърнали в отлично място за многобройните доставчици на плодове и зеленчуци.

Продавачите запълват своите лодки със стоки и провеждат своя бизнес директно от водата. Въпреки че това може да е банално преживяване за местните жители, то винаги е вълнуващо и интересно за туристите, които си тръгват оттук, натоварени с много интересни стоки и впечатления.

Вижте снимки на пазарите в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Berlin

преди 9 години

Хаха... какви аматьорски коментари.

1

Анонимен

преди 9 години

По-голяма липса на хигиена просто не съществува. За тях е нормално, в тази вода хвърлят ***, в нея се къпят, от нея си вадят хляба, живеят направо над водата в много случаи, там им е и тоалетната. С какъв акъл един цивилизован човек би се възхищавал на този начин на търговия, превземки. Не може човек, който държи на здравето си , да пазарува от тези жени.

fallback