Снимка: valdi private islands

Много богати хора по света притежават свои острови. В крайна сметка какво са няколко милиона по-малко в банковата им сметка при привилегията да притежаваш цял остров само за теб?

Някои от собствениците на частни острови държат единствено те да почиват в своето райско място, докато други нямат нищо против да делят частния си остров с други хора. Разбира се, в замяна на доста солидна сума.

Такъв е и случаят с частния полинезийски остров на милионера Франсоа Нарс. Той е основател на козметичната компания NARS. През 2000 година я продава, като част от капиталите си влага именно в своя остров.

Моту Тане (Motu Tane), както се нарича островът, се намира в непосредствена близост до Бора Бора. Той може да бъде посетен по едно и също време само от една група туристи, като капацитетът му е до 20 души. Наемането на целия остров струва почти 380 000 долара на седмица!

Срещу тази сума човек получава не само усещането, че той е собственик на Моту Тане, но и услугите на частен готвач, три камериерки, двама градинари, мениджър и две сервитьорки. Самият собственик на райското кътче Франсоа Нарс прекарва по шест месеца от годината на своя остров.

Мястото се смята за фаворит сред знаменитостите и много богатите хора. Изисканият вкус на всеки човек може да бъде задоволен. Могат да бъдат организирани традиционни полинезийски тематични вечери с певци и танцьори. Уникални масажи пък се правят на плажа.

Моту Тане е идеалното място за организиране на сватба, както и предлага възможността за множество водни спортове – включително гледане на делфини.

Влезте в нашата галерия и разгледайте частния остров на един милионер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase