Снимка: amusingplanet.com
fallback

"Guelta d' Archei" е името на този изненадващ оазис в африканската държава Чад. Той се намира в сърцето на пустинята Сахара, като езерото се формира от разлив на подземни води, създавайки постоянни резервоари с вода.

"Guelta d' Archei" се намира в платото Енеди (в северо-източната част на Чад), което пък е скрито зад един каньон.

Водите на водния резервоар са скрити от извисяващите се скали от пясъчник, типични за този регион. Всеки ден десетки камили идват тук да пият вода и да си починат. Тази традиция се спазва в продължение на стотици години, а техните екскременти са превърнали водата в черна.

В черните води на оазиса живее малка колония нилски крокодили, които се хранят с риба, която пък се храни с водорасли, а те пък виреят благодарение на камилските изпражнения. Тоест, "Guelta d' Archei" представлява истинско зоологическо чудо.

По скалите пък се виждат скални рисунки, датиращи още от кватернерата (ледена) епоха, които са свидетелство за възрастта на водоема. Оазисът се намира далеч от утъпканите пътеки, по които минават търговците. Достигането до тук изисква най-малко 4-дневно, дълго и мъчително пътуване от Нджамена, столицата на Чад.

Вижте снимки на оазиса в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

до 3

преди 10 години

Бъркаш. Това са ебавки с Мария и Михаела - двете моми в днес.бг, които пишеха само за секс, докато хората не започнаха да се гаврят с тях. Поусетиха се, но има още какво да се желае.

4

до 3

преди 10 години

Много насила се смееш на собственната ти оригинална мисъл възхитен от себе си. Нема лошо. Малко е тъпо да се смееш на собственния ти виц, но както и да е.ПП: Овладей кирилицата. Не е чак толкова сложно за интелект като теб. Нали ??

3

...

преди 10 години

tezi trol4etata dolu, samo za sex li misliat , hahhahaha

fallback