Снимка: Vocativ/Jan-Albert Hootsen

Стотици мъртви очи ви гледат от всички ъгли. Понякога те са на откъснати глави, друг път си имат и тяло. Косите са сплъстени, лицата обезобразени, а крайниците рядко са си на мястото. Това не е кошмар или филм на ужасите. Това е Островът на куклите, намиращ се в местността Сочимилко, Мексико.

Островът е създаден от един мъж и години по-късно се превръща в туристическа атракция, тъй като е пълен с хиляди зловещи кукли. Земята му е собственост на местния фермер дон Хулиан Сантана. Според легендата през 1950 г. той намира в канала удавено момиче и нейният дух започва да го преследва.

За да се спаси, той окача кукла на близкото дърво, но скоро това се превръща в мания. До смъртта си през 2001 г. той успява да събере над 1500 кукли, които висят окачени около дома му. Според някои Сантана е получил инфаркт, а според други е бил намерен удавен, досущ като момиченцето.

В момента островът се стопанисва от братовчед му Анастасио, който го е превърнал в туристическа атракция.

„Духът на малкото момиченце е все още тук. Важно е куклите да не се махат. Нощем те мърдат с ръчички и шепнат. Много е зловещо, но аз съм свикнал“, твърди Анастасио.

Почти всеки турист, посетил мястото, оставя също по някоя кукла. Затова могат да се видят чисто нови Барбита на острова.

Вижте това ужасяващо, мистериозно кътче в Мексико в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase