Снимка: Reuters
fallback

Има много места по света, които попадат в графата „мистериозни“. Място, което със сигурност би привлякло и вашето внимание са линиите или геоглифите в пустинята Наска. Разположени в сухите крайбрежни райони на Перу те покриват около 450 кв. километра. Фигурите са с размер между 60 и 250 метра. 

Линиите наброяват хиляди и изобразяват същества както от естествения свят като птици, маймуни, кит убиец, паяк, гущер и други, така и рисунки, плод на човешкото въображение. Към тези рисунки има и такива изобразяващи растения, дървета, цветя, съзвездия от нощното небе и странно оформени фантастични фигури  

На платото са начертани и разни геометрични мотиви, вълнообразни линии, триъгълници, спирали и правоъгълници. Учените смятат, че фигурите са създадени около 200 г. пр. н. е., смята се, че тогава са създадени едни от най-старите линии. Заради сухия климат те са се запазили в продължение на векове. Рисунките в Наска са поредното чудо за науката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.  Тук може да разгледате и галерия със снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

гого

преди 10 години

Много ми е интересно как разбрахте, че рисунките са плод на човешко въображение? Автора ли питахте?

12

!

преди 10 години

До translatorАко искаш да знаеш - кит убиец е другото име на косатката! Обаче поправя! Ха ха

11

Баято, та вкиснало

преди 10 години

Михаелче, защо ни предлагаш неща, за които знаем, преди да се родиш? Нещо като салата от миналия месец. Всеки може да влезе в Google Maps и да разгледа Наска, без да е от любимия ви Ройтерс.

fallback