Снимка: amusingplanet.com

Лагуната, която носи името „Винена чаша“ (Wineglass), се намира в далечна Австралия и по-точно на остров Тасмания.

Красивата синя лагуна, която е разположена в района „Freycinet Peninsula“, е обявена за един от най-фотогеничните плажове на държавата континент. Този закътан оазис има ослепително бял пясък, вода като сапфир и граничи с гъста зелена растителност.

Всъщност лагуната е сред десетте най-големи плажове в света, тъй като е дълга цели 1,7 км. Към нея се открива и страхотна гледка, тъй като в едната си част плажът е заобиколен от назъбени възвишения от розов и сив гранит.

Самият плаж е със североизточно изложение, прилича на дъга, а вълните му са сравнително малки – от 50 см най-много до един метър. Другото предимство на плажа е, че на него няма нито един бар или заведение, нито пък пясъкът е отрупан с шезлонги и чадъри. Освен това водата до брега е плитка. Плажната ивица е покрита с дюни с ниска растителност, а в южния край на лагуната често има акостирали лодки.

Въпросното място е чудесно не само за слънчеви бани, но и за риболов, ветроходство, морски каяк, скално катерене и др. Тази уединена лагуна се е превърнала в любима дестинация на австралийските двойки за меден месец.

Вижте снимките на лагуната в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase