Снимка: architecturaldigest.com

Свети Бартоломей, Сен Бартелми или Сейнт Бартс на кратко е един от най-хубавите Карибски острови. Той се намира точно срещу другия известен остров от Френските Антили – Сен Мартен.

Освен красива природа, този къс земя има и завладяваща история. Той е открит от Христофор Колумб през 1493 г., завладян е от карибски индианци, колонизиран е от английски моряци през 1763 г., продаден е на Швеция от крал Луи XVI, след това обратно е придобит от Франция през 1946 година.

В крайна сметка днес островът се води отвъдморска, независима територия на Франция. Това красиво, скалисто място разполага с драматични вулканични пейзажи, с множество лагуни, пълни с корали, с различни видове игуани, с цъфтящи кактуси и с 22 плажа от двете си страни.

От гледна точка на развитието си, Сейнт Бартс разполага с летище, с големи луксозни хотели и голф игрища. На острова има повече от 50 изключителни заведения и ресторанти, а високият кулинарен стандарт е нещо характерно за това място, като се има предвид връзката му с Франция.

Островът е населен предимно с потомци на първите френски заселници и други европейци. Този тропически рай е е известен и с това, че плажовете му са уединени и че тук много световно известни знаменитости имат луксозни вили или имения.

Освен това красивият остров е подходящо място за почивка през цялата година. През зимните месеци плажовете са окъпани в слънце а чистите океански води са идеални за любителите на гмуркането.

Вижте снимки от острова в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase