Снимка: Flickr

Не само името на остров Кюрасао звучи екзотично, но и престоят там също би бил наистина интересен, развлекателен и екзотичен. Малкият карибски остров не е особено популярна туристическа дестинация. Това обаче не означава, че на неговата територия няма какво да се види, напротив. Особено впечатляващи са пещерите Хато, разположени в северната част на острова и само на пет минути път от международното летище на Кюрасао.

Пещерите Хато са на повече от 200 000 години и представляват поредица от по-малки пещери, обединена в една. По този начин те се превръщат в най-голямата и важна пещера на острова. От 1991 година насам природната атракция Хато официално е открита за обществеността. Оттогава до днес пещерата си е извоювала прозвището „най-красивата и удобна пещера“ на острова.

Кюрасао е оформено от слоеве, наречени тераси, които са разположени на различни височини. Уникалното при пещерите Хато е, че те се намират в третия и най-висок слой на острова, а не както повечето други пещери, които са разположени във втори слой. Посещението на Хато може да бъде истинско удоволствие за посетителите на пещерите.

В тях могат да се видят рядък вид прилепи, красиви варовикови образувания, воден басейн и статуя на Дева Мария, държаща дете. Разхождайки се в парка на пещерите Хато, туристите могат да видят игуани, по-известни като малки островни динозаври. Освен туристически обиколки, пещерите са чудесно място за организиране на всякакъв вид събития – определено добра новина за приключенски настроени годеници, които нямат нищо против да сключат брак на другия край на света и то в пещера.

А сега влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте гордостта на Кюрасао – а именно пещерите Хато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase