Снимка: raredelights.com
fallback

Китното селище Шпиц се намира на брега на езерото Тун, в сърцето на Бернските Алпи – област, известна още като Бернски Оберланд. Градът е обкръжен от живописни лозя и хълмове и може да се похвали с мек климат и много слънчеви дни. Излишно е да казваме, че тук качеството на живот е на много високо ниво, което прави мястото идеално за ваша дестинация, ако искате да се насладите на една луксозна, почивка сред красотата на природата.

Шпиц е перфектна начална точка и за опознаването на спиращия дъха район от извисяващи се върхове и лазурни води. Езерото Тун е заобиколено от величественото трио-върхове Айгер, Мьонх и Юнгфрау.

От тук е лесно да достигнете и близките градове - Берн, Интерлакен и Тун, както и множество алпийски курорти, включително Гщтаад, Гринделвалд и Аделбоден. Можете и да посетите популярния музей на открито, посветен на швейцарската селска култура - Баленберг.

Шпиц е малко градче с около 12 хил. местни жители, като приблизително 29 процента от общата му площ е покрита с гори. Природата тук действително предлага много – зоната е украсена с планини, реки, ледници и хълмове.

Туристите идват тук, за да посетят местния средновековен замък от 15-ти и 16-ти век, да направят круизи по езерото, да разгледат многобройните вело и еко пътеки в района. Други забавни дейности включват мини голф, риболов, уиндсърфинг, разхождане по крайбрежната алея и др.

Вижте снимки на това прекрасно и вдъхновяващо място в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

8-ми,

преди 10 години

или си хейтър по принцип, или нещо си се държал "по нашенски, бабаитски" за да те мразят непознати.Изключително любезни и отзивчиви хора са швейцарците. Поздравяваха ни в парка на сутрешния крос, опътваха ни с желание и търпеливо, а полицаи наистина се виждат рядко, но ако се наложи за секунди се появяват.Страна - мечта!И, слава богу, никога няма да стане като България.

9

до 7 и 8

преди 10 години

Пази се от хора, които на красивото и положителното казват скучно! Това е сърцето на света! Швейцария , Лихтенщайн, Германия , Австрия, БЕНЕЛЮКС, Финландия и скандинавските страни - Норвегия , Дания и Швеция - това е белия свят - и въобще не е скучно, а хората там сигурно са "скучни", защото нямат усет към отвратителното и гнусното като мнозина коментатори тук!

8

Националист

преди 10 години

Възхияавайте им се на фашистите и бленувайте за студената като тяхната кръв държава. Пък и те нас ни обичат, за тах сме еславос - есклавос, който се интересува да търси превода. България един ден може да стане подредена като Швейцария, но последната никога не може де стане като България, защото неповторимия ни климат не могат да си го купят, плодородните поля, топлото море и минералните води не могат да ги транспортират. Похвално е единствено умението им да уползотворят мръсните пари на света

fallback