Снимка: easytourchina.wordpress.com

Понякога романтичната вечеря с любимия човек или пък забавната - с групата приятели, не е достатъчна. Понякога на човек му се иска да види и да опита нещо ново, нещо, което да го заплени и очарова.

За щастие, светът е пълен освен с красиви природни места – бели пясъци с кристална вода, величествени планини и скрити божествени лагуни, и с интересни хрумвания на човешкия ум.

Именно странна, но успешна комбинация между природа и човешко творение може да видите в Китай. Ако сте любител на нестандартното и нямате страх от високо, със сигурност ще се заинтригувате от висящия ресторант в провинция Хубей, Китай. Той се намира в близост до пещерата Sanyou или както още я наричат „Пещерата на тримата спътници“.

Ресторантът е разположен в особено живописен участък, което допълнително придава очарование на цялата идея за хранене нависоко.

Около и под висящия ресторант има скали, пещера и парк около река Яндзъ. Самият ресторант има няколко части: влиза се в масивна тухлена сграда, като след нея има тесен бетонен мост, който отвежда посетителите към частта на заведението, която се намира вътре в скалата.

Една част от ресторанта пък е изнесена отвън, на няколко десетки метра над земята.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте повече от висящия ресторант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase