Снимка: Flickr

Децата винаги са намирали за много привлекателна идеята да си имат къщичка на дърво, където да могат да се крият и да си играят. Явно детското в някои хора не е умряло напълно, защото в различни точки по света вече има цели хотели, изградени върху дървета. Преди хората отсичаха хиляди дървета, за да построят нещо, докато сега използват природните дадености и ресурси, за да изградят това, което искат.

Идеята за хотели върху дървета е зелена и определено би се понравила на екозащитниците или приключенски настроените туристи, за които луксът и петзвездните удобства нямат значение. Логично, такива няма, макар че единият от хотелите, разположен в Швеция, има забележителна огледална повърхност и футуристичен дизайн.

За сметка на шведския хотел върху дърво, останалите са изградени предимно от дървен материал, който се слива със заобикалящата го среда. Другите „сгради“ с необичайно разположение се намират в Америка, Бразилия и съвсем близо до нас... в Турция. Всички те има доста непретенциозен вид и по-скоро са човек би предпочел да отседне в тях от интерес, а не толкова от удобство.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте кои са четирите най-добри хотели върху дървета. Току виж сте си харесали място за следващата почивка!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase