Снимка: crocosauruscove.com

Австралийският град Дарвин е дом на едни от най-известните и невероятни влечуги в света. Те са отделени в специален парк, така че хората от цял свят да могат да им се радват без опасност за живота си. Това местенце се казва "Crocosaurus Cove" и отглежда екземпляри от най-внушителните соленоводни крокодили в страната, които са около 200 на брой.

По-екстремните личности могат да поплуват в компанията на тези хищни влечуги, да ги нахранят с риба или да подържат бебета крокодилчета в ръцете си. Едно от тях дори е посветено на малкият принц Джордж и носи неговото име.

Крокодилското царство разполага с аквариум с капацитет от 200 000 литра, в който може отблизо да видите различни големи риби като тритон, скат, риба меч и много други. В парка има и специална къща с над 70 вида влечуги, живеещи в Австралия.

В Crocosaurus Cove посетителите не само могат да зърнат опасните животни, а и да се потопят в средата им. Подобно изживяване предлага „Клетката на смъртта" - атракция, която представлява специално изработена клетка, потапяща човека сред огромните крокодили. Атракционът се предлага от 1998 г.. Самата клетка е изработена от 4 см дебело акрилно стъкло. Долната ѝ част е подсилена с метална лента, която да дава сигурност на екстремистите, решили да се потопят във водите.

Престоят в клетката е не повече от 15 минути, като през това време тя е обградена от страшните влечуги с дължина над 5 метра. Когато човек се спусне с клетката надълбоко, той може да наблюдава как влечугите с мощни челюсти се хранят и плуват в естествената си среда. При желание на посетителите, те могат да бъдат снимани, докато се потапят в това вълнуващо и страховито изживяване.

„Клетката на смъртта" се управлява машинално, така че тя може да се използва максимум десет пъти на ден. Минималната възрастова граница за участниците е 15 години, но се препоръчва непълнолетните да не влизат в нея без придружител. В клетката могат да се поберат максимум двама души.

Атракционът е най-големият „виновник" за славата на Crocosaurus Cove и привлича смелчаци от цял свят, които да се срещнат от близо с опасните обитатели на австралийските води.

Вие бихте ли се впуснали в подобно приключени? Преди да си отговорите на въпроса, вижте някои кадри от мястото в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase