Бъкингамския двпрец, Снимка: Reuters

След като наскоро принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън се сдобиха с първороден син, погледите на света отново се отправиха към Обединеното кралство и по-специално към Лондон. Макар градът да е мегаполис, дом за милиони хора от различни етноси и националности, той не е изгубил своя кралски дух.

След сватбата на принц Чарлз и Кейт Мидълтън раждането на техния наследник е събитието, което отново привлече много туристи към Лондон.

Градът има древна история и множество атракции и забележителности, които човек определено няма как да разгледа само за няколко дни.

Несъмнено една от задължителните спирки на всеки турист, посетил столицата на Англия, е Бъкингамският дворец. Той е разположен в района на Уестминстър и е официалната лондонска резиденция на кралица Елизабет II.

Бъкингамският дворец обаче, далеч не е единственото кралско място, което заслужава внимание. Други интересни места са Лондонската кула, дворецът Хемптън Корт, дворецът Кесингтън и още много други. Влезте в галерията на Tialoto.bg и разбере къде още може да усетите кралския дух в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase