Снимка: flickr.com

Германия не се изчерпва с Берлин и Мюнхен. Там има още много градове, които заслужават по една туристическа обиколка. Голяма част от българите, заминали за тази европейска страна, се установяват в Дортмунд.

Градът е разположен в провинцията Северен Рейн-Вестфалия и наброява над половин милион жители. Преди години той бил основна точка в индустриалното развитие на целия район, докато днес Дортмунд има друга репутация.

В града живеят около 600 000 души, които се радват на множество паркове, гори и кътове на селското стопанство.

Благодарение на своето природно развитие, Дортмунд си печели прозвището „зелената столица" на Северен Рейн-Вестфалия. Човек определено има какво да види в германския град на контраста. Това са не само оживените дейности на стария град, но и атракции в покрайнините на Дортмунд.

Забележителностите в зелената столица са много, но има някои от тях, които определено попадат в списъка „задължително за посещение".

Хубавото е, че най-известните атракции са различни, тоест всеки турист може да открие любимото си място в Дортмунд. Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте кои са забележителностите, които няма как да пропуснете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase