Снимка: аdelto.co.uk

Черна гора е страна с живописна природа и богата история. Тук има всичко - планини, езера, плажове, старинни градове, църкви и манастири. А на малкото черногорско островче Свети Стефан се намират едни от най-луксозните хотели и вили в страната. Поредният подобен курорт се казва „Аман Резорт".

Красивият хотел е разположен близо до брега, в тесен провлак на острова. Някога, в далечното минало, това място е било укрепено село, но днес е уникално място за почивка. „Аман" може да се похвали с ресторант с превъзходна кухня и гледка към град Будва.

Хотелът има 50 стаи и апартаменти за гости, разположени в древна крепост, както и още осем апартамента във „Villa Milocer". Всяка стая, апартамент и вила от комплекса е обзаведена различно, като общата нишка в интериора е следването на елегантен стил, с всички съвременни удобства, като същевременно е запазена историческата атмосфера, която островът излъчва.

При проектирането на хотела са запазени оригиналните каменни стени, а мебелите и повечето детайли в обзавеждането са направени по прототип на старините ключалки, врати и прозорци, характерни за селото.

Ако бъдете гост на „Аман", ще можете да се насладите на разнообразни процедури в СПА центъра на комплекса или да разпускате около басейна, наслаждавайки се на великолепната гледка към Адриатическо море и към залива на Будва.

Вижте снимките на този уникален комплекс в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase