Снимка: adelto.co.uk
fallback

Заради умерения си климат Италия е един от двадесетте най-големи лозарски регионa в света с над 2000 местни сортове грозде (включително тези на островите Сардиния и Сицилия). Където и да решите да отидете на Ботуша, ще можете да посетите винарска изба в близост и да се насладите на живописните, безкрайни редици от грозде.

Ако сте ценител на виното и хубавата храна, можете да помислете за почивка, която да се върти само около тези предимства на Италия. Можете да си организирате един двуседмичен тур около най-интересните винарски изби на Апенините. Така, хем ще обиколите цялата страна и ще се насладите на нейната живописна природа и богата история, хем ще вкусите от първокласната ѝ кухня и превъзходната ѝ гама от вина.

Но ако очаквате, че всички изби са в рустикален стил, лъжете се! Една такава, очарователна винарна, която обаче е направена супер модернистично, е „Winery Schreckbichl".

Тя е проектирана през 2011 г. от италиански и австрийски дизайнери, които се захващат да реновират оригиналната изба от 1960 г. Сега тя е превърната в съвременен архитектурен бисер, който се намира в северна Италия, в района на град Тренто, недалеч от летището Милано Бергамо.

Избата е с фасада от дъб и метал и с акценти от черен инокс. Вътре виното се съхранява в дъбови бъчви, а за производството се използват метални варели.

"Дървото и стоманата се превърнаха в основен архитектурен елемент на сградата. Сблъсъкът на тези два материала създава характер на мястото, а растенията в селскостопанския двор са символ на необузданата влас на природата, която дори архитектурата не може да опитоми", казва архитектът на винарната.

Вижте снимките на това интересно място в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback