Градът на Цезар – Патагония,Снимка: Heretiq
fallback

Светът се променя и нещо, което ви се струва неразрушимо или неподатливо на времето, неусетно може да изчезне. През вековете много градове и величествени постройки са се загубили. Други пък са устояли до днес като свидетели на древността, а трети може би тепърва чакат да бъдат открити.

С течение на много векове безброй книги, идеи и цели селища са били погребани. Столици са изчезвали безследно, оставяйки само слухове и противоречиви писания в книгите, документиращи съответната епоха. До днес остава отворен въпросът за легендарния континент Атлантида, чието местоположение все още не може да бъде назовано конкретно.

Може би след много, много години неща от нашата цивилизация също ще бъдат забулени в мистерия и ще се превърнат в тема на различни догадки. Заради непрекъснато повишаващото се морско равнище например има реална опасност Малдивите да бъдат погребани завинаги под водата.

Сега ще ви отведем на разнообразни места от земното кълбо, където някога са се намирали изчезнали градове и митични цивилизации. Спирките на виртуалното пътуване, проследяващо античния свят, са намират в Саудитска Арабия, Египет, Латинска Америка и днешна Гърция.

Влезте в галерия на Tialoto.bg  и разгледайте кои са изгубените градове и митични цивилизации на древността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

УМЕН

преди 11 години

Америка(сащ) и исляма ПОГУБВАТ всичко човешко на нашата планета

fallback