Снимка: epod.usra.edu/blog; ratbud.livejournal.com

Пещерите може и да плашат някои хора, но за други са истинска красива мистерия, в която с радост биха се потопили. Тези подземни образувания често крият в себе си повече цветове от дъгата, а интересните им форми и различни земни неравности биха изумили дори и някой геолог.

Дори да страдате от клаустрофобия, ако попаднете в пещерата на полуостров Камчатка, Русия, няма да имате време да помислите за паниката си. Тя представлява тунел с дължина около километър и се е образувала от гореща изворна вода, която е текла под ледените полета покрай фланговете на вулкана Мутновски.

Тъй като ледниците на вулкана се топят през годините, покривът на пещерата е изтънял и през него се прокрадва слънчева светлина, която превръща ледените структури в истинско светлинно шоу.

Природата на целия полуостров е забележителна и уникална. На територията му има много езера, диви реки, големи симетрични вулкани и ефектно крайбрежие. Дълго време Камчатка не привлича човешкото внимание. В началото на 90-те години на миналия век обаче ,не само руските учени и ентусиасти осъзнават с какво природно богатство разполага островът. И напливът от туристи е огромен.

При посещението на пещерата и другите природни образувания се спазват стриктни правила, за да може да останат съхранени.

Вижте невероятната пещера в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase