Снимка: eleuthera-map.com

Елютера е един от островите, които са част от архипелага Бахамски острови. Населяват го около 8 хиляди души. Той се намира на около 80 км източно от столицата Насау. Самият остров е дълъг около 180 км, а на места е тънък само около 1,6 км. Това го превръща в нещо като визуална бариера между светлосините, тюркоазени, плитки води на Карибско море от едната страна на острова, които рязко контрастират с дълбоката, тъмно-синя вода на Атлантическия океан.

Това е едно от най-добрите места, където тази необикновена съпоставка може да се види с просто око и затова наричат Елютера „стъкленият мост", превърнал се в пленителна туристическа атракция.

Този естествен мост от скали е подпомаган от изграден мост от бетон, който представлява път, свързващ северните и най-южните точки на острова.

Естественият мост е подсилен от човешка ръка след като през 1940 година, няколко силни урагана почти го разрушават. В продължение на десетилетия, този мост е бил периодично ремонтиран, но през 1992 г. и 1999 г. пак е понесъл големи щети. Затова дори и сега, едно десетилетие по-късно, работниците продължават да са заети с укрепването на брега, за да възстановят силно ерозиралия асфалт.

Вижте това фантастично място в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase