Снимка: flickr.com

Сгушена дълбоко в Националния парк Као Сам Рой Йот на 300 км южно от Банкок, пещерата Прая Након е една от най-изящните и фотографирани пещери в света.

Основната атракция на мястото е красив павилион, локализиран навътре в нея. Павилионът е построен през 1890 г. от крал Чулалонгкорн, който веднага се влюбил в пещерата в мига, в който я посетил за пръв път.

Мястото става любимо на всички крале след него и те поставят подписите си на каменната стена.

До пещерата може да се стигне пеша от плажа Лаем Сала във вътрешността на парка. Пътеката е стръмна и е дълга около 430 метра. Но ако вървите по-бавно и се спирате за почивка, наслаждавайки се на великолепните гледки наоколо, няма да имате затруднения.

Пещерата всъщност представлява две дупки, чийто покрив е паднал и те биват огрени от слънчевата светлина по много нежен и интересен начин. Най-доброто време за посещение на мястото са пролетните месеци.

Пещерата е наречена Прая Након по името на владетеля на града Након Ши Тамарат, който съвсем случайно е открил мястото преди повече от 200 години, когато буря е принудила кораба му да акостира на близкия бряг.

Вижте уникалната пещера в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase