Най-високата статуя е Christ of Peace в Боливия – височина: 34,2 метра. Снимка: Sarah and Iain
fallback

Вероятно, когато чуете за статуя на Исус Христос, първата асоциация, която изниква в главата ви, е емблематичният символ на Рио де Жанейро и Бразилия. Величествената статуя се извисява над планината Корковадо и сякаш обгръщайки с ръце града, закриля неговите жители.

Може би и вие сте от повечето хора, които мислят, че именно статуята над Рио де Жанейро е най-голямата статуя на Исус Христос в света. Истината е, че тя е едва четвърта по големина, но за сметка на това е най-известната. Но за нея, малко по-късно.

В много други точки по света има също толкова забележителни статуи на Исус. За да разгледаме най-високите от тях, трябва да преминем през различни държави и континенти. В някои държави като Мексико например, има повече от една голяма статуя на Исус Христос. Местоположенията на статуите са различни, както и образът на Божия син. Една от най-открояващите се статуи е ситуирана в Мексико. При нея необичайното е, че е цветна.


Християнството и култът към него са изобразени по един особено красив и респектиращ начин. Всяка една от статуите заслужава да бъде видяна, не само заради божествената символика, но и заради величествения начин, по който хората са засвидетелствали своята вяра и любов към Бога.

Влезте в  галерията на Tialoto.bg и разгледайте най-високите статуи на Исус Христос в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

den

преди 10 години

pismatanahristos

1

Иван

преди 11 години

Стига с тази измислена религия. Направена е само за да държи в подчинение хората. Трябва ли да се кланяме на всякакви измислени глупости.

fallback