Снимка: discoverlakelouise.com

Ледниковото езеро Луис се намира в канадската провинция Албърта и влиза в границите на Националния парк "Банф". То очарова със своите ослепителни синьо-зелени води. Допълнителна красота добавят величествените скалисти планини около него.

Езерото Луис е кръстено на принцеса Луис Каролин Албърта, която била четвъртата дъщеря на кралица Виктория.

Индианското име на живописната водна атракция пък е „Езерото на малките рибки". Изумруденият цвят на водите се получава благодарение на топенето на ледниците около него, които образуват специфичен бял пясък. Езерото Луис обхваща едва 0.8 квадратни километра, а средната му дълбочина е около 70 метра.

На източния бряг на езерото се издига величественият хотел "The Fairmont Chateau Lake Louise", наричан още „диамант в пустинята". На фона на величествената природа хотелът все пак успява да впечатли туристите не само с внушителните си размери и красива архитектура, но и отлично обслужване.

Езерото Луис е една от най-фотографираните дестинации в света. Пътуването до там може да бъде с различни цели. Предпочитат го природолюбители, които търсят „спиращи дъха гледки", както и много влюбени двойки, които искат да се отдадат на романтична почивка.

Почитателите на силни усещания също няма да останат разочаровани. Езерото Луис, както и района около него, предлага отлични условия за зимни и летни спортове. Влезте в галерията на Tialoto.bg и се насладете на неповторимите природни гледки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase