Снимка: kraji.eu
fallback

Искате ли да се пренесете във времето на рицарите със сребърни доспехи, когато са се водили битки на честта? Известният замък-крепост Предяма в Словения е точното място. Всяка година там се организира рицарски турнир, който привлича много посетители. Първите сведения за замъка са от 13-ти век, но е възможно той да съществува и от по-рано.

Предяма е уникална крепост заради няколко неща. Първото от тях е интересното ѝ архитектурно решение. Замъкът и скалата, към която е издълбан са се слели напълно, съчетавайки в едно красотата и силата на природата заедно с необятното човешкото въображение.

Скалата, където гордо се извисява замъкът, се разклонява и това осигурява на Предяма няколко входа. Всъщност благодарение именно на единия резервен вход разбойникът-барон Еразъм Предямски, владетел на замъка по онова време, издържа на дълга обсада, преди да бъде предаден от своите хора.

Частите на Предяма са различни по стил и време на произход. Хубавото е, че днес крепостта има функцията на музей и човек лесно може да се докосне до рицарското време. Най-интересни за туристите са реновираните стаи, параклис и подземието, използвано като затвор. Интересни предмети са старинни оръжия и картини с маслени бои, датиращи още от 1420 година.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте величествената крепост Предяма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

XXL

преди 11 години

Ама вие верно много разбирате от всичко;))

12

история

преди 11 години

Битка, която не се е водила за власт и територия не се сещам, но няма спорим. Рицари в 13 век със сребърни доспехи....Леле мале!

11

Анонимен

преди 11 години

До гост В сребро може да е някаква представителна одежда, но не и доспехи за дуел.Веднага ще го промушат.

fallback