нимка: awesomepics-forever.blogspot.com

Бали е екзотична дестинация, в която хората пътуват основно заради плажовете и райските гледки. Ала ако сте избрали да посетите тази страна, не пропускайте да отделите специално внимание на храма Танах Лот.

Той се намира в югозападното крайбрежие на остров Бали, на 20 км от Денпасар. Построен е през 16-и век от свещеника Нирата, един от последните религиозни учители, дошъл в Бали от Джава, който е вложил много енергия в проповядването и разпространението на хиндуизма на острова.

Храмът е разположен върху малка скала, която е съвсем близо до брега и се е оформяла през годините от океанския прилив. Името му означава „Земя в средата на морето". Според легендите той е свещено място, което се пази от водните змии, обитаващи пещерата под него. Храмът не приема посетители, но все пак събира такива, които му се наслаждават от разстояние, особено по залез слънце.

До него обичайно се стига с лодка, но когато морската вода намалява, има малка пътека, по която се ходи пеша. Храмът до ден-днешен се използва като място за големи ритуали и церемонии.

Туристите пък може спокойно да си закупят някои сувенир от магазинчетата наоколо или пък да хапнат и пийнат в близките ресторантчета и кафенета.

Интересният храм можете да видите в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase