Снимка: cantabria.com
fallback

Ако си падате по сърфа, вероятно знаете, че можете да го упражнявате и в Европа на зашеметяващото северно крайбрежие на Испания в областта Кантабрия, и по-точно в района край град Сантандер.

На брега на Атлантическия океан, около Сантандер ви очакват безкрайни големи плажове, големи вълни и приятна като температура вода. Храната тук също е отлична. Има много малки местни ресторантчета с перфектна кухня и живописни кафенета.

Северната част на Испания е доста по-различна от южната. Тук разбирате, че Испания не е само Барселона, Мадрид и Майорка. Тази област има един непринуден чар, природата е по-дива, бреговете са по-зелени и по-скалисти.

В Кантабрия се намират някои от най-добрите сърф училища, тъй като и условията са много подходящи за този спорт, като някои от тях работят целогодишно, а не само през лятото.

В този регион, който граничи със Страната на баските на изток, има и много исторически, културни и природни забележителности – реки, върхове, пещери, красиви заливи, дворци, галерии, крепости, готически катедрали и т.н. Архитектурното наследството датира от римско време насам. Освен това се твърди, че в този район са се установили първите заселници на Пиренейския полуостров.

Изобщо всичко, от което се нуждаете за една незабравима ваканция, ще го откриете със сигурност в Кантабрия.

Вижте снимките от тази испанска област в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

legaladvice

преди 11 години

Сърф по-скоро в Страната на Баските...

fallback