Снимка: seagullholiday.com
fallback

В Северна Аризона се намира едно масивно природно богатство с името Гранд Каньон. Той е едно от седемте природни чудеса на света и е част от Националния парк на САЩ "Гранд Каньон". Преди време бившият президент на Америка Теодор Рузвелт е бил негов чест посетител и не е пропускал да ловува планински лъвове в района, подлагайки се на смъртоносна опасност.

Каньоьнът се е образувал благодарение на река Колорадо, която го е дълбала в продължение на милиони години. Времето оправдава големината му – дълъг е около 446 км, а ширината му в зависимост от мястото е между 6-29 км. Дълбочината му пък стига до 1600 м.

За пръв път той е видян през 1540 г. от Гарсия Лопес де Карденас от Испания. А през 1870 г. Джон Уесли Пауъл повежда научна експедиция. Гранд Каньон обаче е имал и други посетители много преди тези двама. Той е бил населен с идндиански племена, които дори са строели своите селища в стените му.

Сама по себе си тази природна забележителност е уникална, но след човешката намеса туристите се множат. Освен най-голямото изкуствено езеро в Америка - Мийд, може да се насладите на природата от гигантската конструкция Skywalk, която се извива на височина 4000 метра над реката Колорадо.

Този мост на стойност 60 милиона долара може да понесе тежест в рамките на 71 напълно натоварени самолета „Боинг 74". Той е най-високата строена от човека структура в света. В SkyWalk можете да получите 720 градусова панорамна гледка на каньона, стъпвайки върху стъклена тераса.

Какво се вижда разберете като отворите галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

a stiga ve

преди 11 години

kak 4000 m kato e dalbok 1600 m

26

валето

преди 11 години

голема статия..дба туй тяло

25

Анонимен

преди 11 години

"720 градусова панорамна гледка на каньона"Демес два пъти ще се завъртиш.

fallback